Hemofarm u 2019. zabeležio trostruki rekord

Nemačka farmaceutska kompanija iz Vršca „Hemofarm“ završava tekuću godinu sa rekordima u obimu proizvodnje, proizvodnom porftoliju i prodaji proizvoda, istakao je generalni direktor kompanije Ronald Zeliger na novogodišnjoj proslavi kompanije.

Prema njegovim rečima, 2019. je jedna od najuspešnijih godina u skorijoj istoriji Hemofarma, u kojoj je postignut trostruki rekord. Kompanija je u ovoj godini proizvela oko 5,7 milijardi tableta i drugih formi, što je oko 280 miliona pakovanja, proizvodni portfolio će na kraju godine imati 3.150 različitih formi proizvedenih u njegovim pogonima, a ostvarena je i rekordna prodaja, koja je zabeležila rast u odnosu na prošlu godinu.

– Možemo i treba da budemo ponosni na sve što smo postigli ove godine. Posebno što naredne godine obeležavamo poseban jubilej, naš 60. rođendan. Međutim, poslovanje Hemofarma ne čine samo rezultati, već upravo briga o zdravlju građana u Srbiji i širom sveta, na čak tri kontinenta na kojima se prodaju naši lekovi. Naši rezultati govore da je Hemofarm kompanija kojoj je stalo do društva i zajednice u kojoj posluje, da joj je stalo da obezbedi najbolji kvalitet proizvoda i da joj je stalo do zdravlja svakog pacijenta. Naši rezultati su upravo zato i dobri, jer sve što radimo, radimo jer nam je stalo i zato što imamo viziju zdravlja za sve nas – poručio je Zeliger.

On je naglasio da se filozofija Hemofarma bazira na konceptu održivog razvoja i odgovornog poslovanja koje sprovodi i fondacija te kompanije kroz različite kampanje u oblasti zdravlja. Zeliger je istakao i da je kompanija samo tokom ove godine donirala zdravstvenim ustanovama u Srbiji medicinsku opremu i lekove u vrednosti od 20 miliona dinara. Direktor Hemofarma je poručio da će kompanija nastojati da iz godine u godinu postiže još bolje rezultate, kako bi ostala i učvrstila svoju poziciju regionalnog lidera u farmaceutskoj industriji.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор