Hemofarm proslavio 59. rođendan uz nove rekorde

Na tradicionalnom prijemu za zaposlene, jubilarce i penzionere, kompanija Hemofarm je u fabrici u Vršcu obeležila 59. godinu uspešnog poslovanja, uz prošlogodišnje rekordne rezultate u proizvodnji i prodaji.

Lider na farmaceutskom tržištu Srbije i regiona i jedan od najvećih izvoznika u našoj zemlji, prošle godine je proizveo 5,6 milijardi tableta, a uspeh u Srbiji prate i rezultati fabrika u BiH i Crnoj Gori, jer je banjalučki Hemofarm i dalje na liderskoj poziciji, uz rast prodaje od 18 posto, dok je podgorički Hemomont godinu završio sa rekordnom proizvodnjom.

U 2018. je u okviru Hemofarm grupe zaposleno 318 novih radnika, a moderni fabrički pogoni su usklađeni sa najvišim međunarodnim farmaceutskim standardima, zahvaljujući čemu je, uz visoku stručnost kadrova, kompanija postala garant kvaliteta lekova za brojne evropske zemlje. Rezultat toga je da je u poslednjih 10 godina proizvodnja više od 230 lekova prebačena iz Štadinih fabrika u Evropskoj uniji u fabrike Hemofarma, navodi se u saopštenju kompanije.

– Upravo spremnost kompanije da se prilagodi zahtevima globalnog tržišta predstavlja jedan od glavnih razloga za njen uspeh. Primera radi, Hemofarm je pre roka bio spreman za primenu EU Direktive o falsifikovanim lekovima, koja je od 9. februara ove godine obavezujuća za sve subjekte u lancu farmaceutskog snabdevanja. Bez pune primene ove direktive ne bismo mogli da izvozimo lekove na tržište EU, a već ih izvozimo – istakao je generalni direktor Hemofarma Ronalda Zeliger.

On je dodao da se, pored obima proizvodnje i prodaje, kompanija ponosi i svakim pojedinačnim rezultatom – uspehom koji neki lek ili preparat postiže na tržištu, procesom digitalizacije u laboratorijama, mnoštvom studenata koji po završetku školovanja posao nalaze u Hemofarmu, jer, kako je ocenio, svaki od tih činilaca učestvuje u građenju ukupnog uspeha kompanije.

– Hemofarm je prošao dug put od kada je prvi proizvod izašao sa njegovih proizvodnih linija pre 59 godina. Sada ulazimo u veliki jubilej 60 godina poslovanja, zbog čega smo pripremili mnogo novina za naredni period, sa jasnom namerom da slavimo prošlost, a da se radujemo budućnosti – poručio je Zeliger.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор