Hemofarm fondacija proslavila 25. rođendan

Kao jedna od najstarijih u Srbiji, „Hemofarm“ fondacija je tokom 25 godina postojanja realizovala čak 2.000 različitih projekata čija je ukupna vrednost dostigla 12 miliona eura, navodi se u saopštenju.

Doniranjem medicinskih uređaja i opreme, Hemofarm fondacija je u proteklih četvrt veka pomogla brojne zdravstvene ustanove u Srbiji i realizovala na stotine projekata u oblasti obrazovanja, kulture, zaštite životne sredine i sporta, kojima je nastojala da unapredi kvalitet života građana, objašnjavaju u fondaciji.

Povodom jubileja fondacija je ustanovila nagradu za izuzetnost koju će, počev od ove godine, dodeljivati istaknutim pojedincima, institucijama i organizacijama. Ovogodišnji, ujedno i prvi dobitnik nagrade je direktor Istraživačke stanice Petnica, Vigor Majić, koji je „za više od dve decenije rada, zajedno sa velikim timom bivših i sadašnjih naučnika, razvio autentičan model vanškolskog obrazovanja, ujedno uspevajući da zadrži visok nivo kvaliteta i širok uticaj na čitave generacije mladih ljudi“, ali i na stotine nastavnika, navodi se u obrazloženju.

– Ova nagrada je izuzetno priznanje i drago mi je što dolazi iz industrije. Čestitam Fondaciji na istrajnosti i trudu svih ovih godina. Oni su dobar primer i podsticaj drugima kako bi se kultura doniranja raširila za bolju budućnost Srbije – rekao je Majić nakon što mu je generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger uručio nagradu.

Pored statue u obliku ždrala, koja je delo umetnika Aleksandra Vaca, nagradu Hemofarm fondacije za izuzetnost prati i novčani deo u vrednosti od 10.000 eura, koji se dobitnicima dodeljuje kao podsticaj za dalji razvoj projekata i ideja.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор