Niškoj klinici Hemofarm donirao optički bronhoskop

made-in-germany-rs-hemofarm-zgrada

Klinici za plućne bolesti i tuberkulozu „Knez Selo“ u Nišu, “Hemofarm Fondacija” je donirala nov fiber optički bronhoskop, vredan skoro 2 miliona dinara, koji će lekarima omogućiti preciznu dijagnostiku bolesti disajnih puteva i pluća.

Klinika „Knez Selo“ je najveći dijagnostički centar u južnoj Srbiji za utvrđivanje karcinoma bronhija, koji je prema poslednjim statistikama u Srbiji u porastu, prenosi agencija “Tanjug”.

– Inovacija i obnavljanje opreme za veliki sistem kakav je Klinički centar Niš, imperativ je da bi svi pacijenti dobili pravovremenu dijagnostiku i lečenje. Naša ustanova godišnje hospitalizuje oko 50.000 pacijenata i obavi više od pola miliona specijalističkih pregleda. Mnogi od tih pregleda obavljaju se upravo ovde, jer su bolesti pluća sve brojnije – rekao je prof. dr. Zoran Radovanović iz KC Niš, zahvalivši se pri tom Hemofarm Fondaciji na donaciji i, kako je istakao, ravnomernoj podršci svim zdravstvenim ustanovama u Srbiji.

Niška Klinika za plućne bolesti je poslednjih meseci preglede radila sa pozajmljenim aparatom, iako se godišnje tu uradi od 700 do 1000 bronhoskopija.

– Popravka našeg aparata bila je blizu cene istog takvog novog, pa smo bili prinuđeni na pozajmicu. Zahvaljujući brzoj reakciji Hemofarm Fondacije, sada nesmetano možemo da nastavimo da obavljamo preglede i pružimo dijagnostiku po najsavremijim standardima – kaže prof. dr Tatjana Pejčić, direktorka Klinike „Knez Selo“.

Ova donacija prva je u nizu ovogodišnjih aktivnosti Hemofarm Fondacije sa ciljem podrške i pomoći zdravstvenom sistemu Srbije.

– Pomažući zdravstveni sistem, kao našeg najvećeg partnera, pomažemo i sebi, svojoj porodici, gradu i društvu u kome živimo i radimo. I u 2016. sa istim entuzijazmom nastavljamo nacionalnu kampanju “Svim srcem za zdravstvo – poručila je Suzana Ðorđević, direktorka Hemofarm Fondacije.

Za 23 godine svoga postojanja i rada u misiji za bolje društvo, Hemofarm Fondacija je u gotovo 1.700 slučajeva donirala oko 10 milona eura, od čega veći deo za opremu medicinskih centara širom Srbije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор