„Lider konkurentnosti i održivog razvoja“ je Hemofarm

made-in-germany-rs-hemofarm-zgrada

Sa juče završenog “Dunavskog biznis foruma” vršačka kompanija „Hemofarm“ vratila se sa nagradom „Lider konkurentnosti i održivog razvoja“.

“Liderska pozicija u regionu, izvoz u 38 zemalja sveta, konkurentnost u pogledu kvaliteta i cene, a istovremeno briga o životnoj sredini, poštovanje ljudskih prava i racionalno korišćenje obnovljivih i svih dostupnih resursa, kao i visok stepen odgovornosti prema društvu i lokalnoj zajednici, najbolja su preporuka „Hemofarmu“ za tu prestižnu nagradu”, navodi se u saopštenju organizatora ovog foruma, a prenosi agencija “Tanjug”.

Komisija koju su činili univerzitetski profesori i ekonomski konsultanti ocenila je da kompanija Hemofarm, kao nemačka investicija sa srpskom tradicijom, koja je srpski farmaceutski lider, ispunila sve kriterijume i zasluženo osvojila ovu nagradu, kao i da kao takva, svojim poslovanjem najbolje odslikava duh Dunavskog Biznis foruma.

U ime kompanije nagradu je primila Natalija Popović, direktorka za strategiju i održivi razvoj, koja je tom prilikom istakla da je to još jedan dokaz da Hemofarm posluje kao neodvojivi deo životnog okruženja koje aktivno čuva i kontinuirano unapređuje.

– Nakon dobijene najviše GRI ocene A+ za poslovanje u skladu sa principima održivog razvoja, cilj nam je da u narednom periodu, na tragu brige o zajedničkoj budućnosti, inteziviramo dijalog sa zainteresovanim stranama, kako bismo lepše, bolje i zdravije okruženje ostavili u nasledstvo generacijama koje dolaze – naglasila je Popovićeva.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор