Hemofarm nastavlja linijom rasta

Hemofarm je i u ovoj godini „potvrdio prošlogodišnji rekord od 5,5 milijardi proizvedenih tableta“, uz rekordano poslovanje pogona u Banjaluci, Šapcu i Podgorici.

– Ponosni smo jer je Hemofarm u prethodnih 58 godina od malog pogona u Vršcu izrastao u internacionalnu kompaniju koja sada posluje globalno, na tri kontinenta i u skoro 40 zemalja sveta – podsetio je potpredsednik Štada grupe i generalni direkor Hemofarma Ronald Zelinger na godišnjem prijemu kompanije.

Prema njegovim rečima, Hemofarm je, u skladu sa najvišim svetskim standardima, ove godine nastavio da uvodi elektronske sisteme za upravljanje različitim procesima unutar kompanije, a u odnosu na prošlu godinu prodaja preparata i lekova koji se izdaju bez recepta porasla je za 20 posto, prenosi agencija Beta.

– Posebno smo ponosni na Hemofarm fondaciju koja je ove godine proslavila 25. rođendan i pokazala da i nakon četvrt veka sa istim žarom brine za druge. Hemofarm je u ovoj godini dobio od Štada grupe priznanje za prethodni rad, pa tako vršačka kompanija svoju stručnu podršku sada pruža i drugim tržištima Štade u istočnoj Evropi – istakao je Zeliger.

Tokom prethodnih meseci Hemofarm je lansirao na tržište više proizvoda u oblasti kardiologije, urologije i dugih grana medicine, a ponudio je i modernu terapiju za razne vrste oboljenja, navode u kompaniji.

Fabrički pogoni Hemofarma svrstani su među 20 posto energetski najefikasnijih u svetu u svojoj kategoriji, a kompanija je i ove godine, uprkos rekordnoj produkciji, uspešno dodatno smanjila potrošnju struje i prirodnog gasa, mereno po pakovanju gotovog proizvoda.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор