Kontinental ispunio obećanja

U nemačkoj kompaniji „Kontinental automotiv” u Novom Sadu angažovano je više od 200 radnika, uglavnom mladih, visokokvalifikovanih inženjera, čime je ispunjeno obećanje dato u martu mesecu na otvaranju razvojno-istraživačkog centra ove kompanije.

Prema rečima Marijane Lukač, dvestote zaposlene u ovom razvojno-istraživačkom centru, iako je u Kontinentalu nedavno počela da radi, očekivanja su joj velika, prenosi RTV.

– Evo već sam sedam dana u Kontinentalu i mogla sam da upoznam kolege i osetim duh koji vlada u kompaniji. Jako sam sam srećna što su mi ukazali priliku da budem deo njihovog tima – rekla je Lukačeva.

Nemački Kontinetal je jedna od vodećih svetskih kompanija za pružanje sigurnih, efikasnih i inteligentnih rešenja za vozila i mašine, a upravo iz razvojnog centra u Novom Sadu na tržište stižu još dva takva inovativna rešenja.

– To su dva patenta koja su prihvaćena do sada, a nadamo se da će biti još rešenja vezanih za automobilsku industriju, a koja će rešiti neke probleme u komercijalnim vozilima – rekao je Aleksandar Marjanović, sistem arhitekta u nemačkoj kompaniji.

O uspešnom poslovanju novosadskog razvojnog centra Kontinentala najbolja potvrda stiže upravo iz same centrale te kompanije u Nemačkoj.

– Veoma sam zadovoljan činjenicom da je kompanija počela sa radom u Novom Sadu pre manje od godinu dana, a da već ima 200 inženjera, kao i time što oni rade na velikim projektima i vodećim svetskim tehnologijama, kao što je radarska – kaže Fridrih Rominger, šef Sektora za istraživanje i razvoj u Kontinentalu i najavljuje da kompanija planira da raste i zaposli ukupno 500 inženjera.

Novosadski Kontinental u narednoj godini pred sebe stavlja značajne izazove, kažu u kompaniji i najavljuju da u narednoj godini planiraju da otvore još najmanje 150 novih radnih mesta.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор