Draxlmaier u Beogradu otvorio razvojni IT centar

Nemačka “Draxlmaier Grupa” je prošle sedmice u Beogradu otvorila novi razvojni IT centar, u kome će do 2019. godine 60 softver i hardver inženjera raditi na razvoju tehnologija za automobile budućnosti.

U “Draxlmaier Automotive Electronic Centar Beograd”, smeštenom u novobeogradskom “Airport City centru”, prvih šest softver i hardver inženjera već je započelo s radom i trenutno se obučavaju za zahtevne projekte u oblasti elektromobilnosti i unutrašnjeg osvetljenja.

Iz kompanije saopštavaju da će broj zaposlenih u razvojnom centru ove godine porasti na 20 radnika, da bi od 2019. godine Centar trebalo da radi punim kapacitetom od oko 60 zaposlenih inženjera za hardver i softver.

Po rečima Christiana Zelgera, koji je u beogradskom razvojnom centru nadležan za elektronske sisteme, razgovori s potencijalnim kandidatima za posao već su obavljeni i tim IT eksperata Draxlmaier Grupe je zadovoljan utiscima koje su ostavili kandidati.

– Kandidati su izvrsno obrazovani i veoma motivisani – kaže Zelger i poručuje da Draxlmaier u ovom trenutku traži još novih radnika za rad u kancelariji za razvoj, prenosi agencija “Tanjug”.

Nemački Draxlmaier posluje u Zrenjaninu od 2008. godine, gde više od 5.000 njegovih radnika proizvodi sisteme električnih instalacija za luksuzne automobile. Otvaranjem novog razvojnog centra kompanija proširuje poslovanje u Srbiji i obezbeđuje osnov za razvoj novih tehnologija i dalja ulaganja u sektor automobilske elektronike.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор