GIZ poziva Leskovčane na besplatnu obuku za varioce

Nemačka organizacija za međunarodnu tehničku saradnju, Ministarstvo omladine i sporta RS i Tehnička škola “Rade Metalac” u Leskovcu pozivaju nezaposlene mlade sa teritorije Jablaničkog okruga, uzrasta od 18 do 35 godina, da se prijave za besplatnu obuku za zavarivače.

Obuka se organizuje u okviru GIZ-ovog projekta “Podsticanje zapošljavanja mladih (YEP)”, a rok za slanje prijava je 10. mart ove godine, mada postoji mogućnost i da se prijave dostavljene nakon tog roka naknadno uzmu u obzir i dodaju na spisak kandidata.

Kandidati i kandidatkinje se mogu prijaviti za obuku za samo jedan od postupaka zavarivanja: MIG/MAG, TIG i ručno elektrolučno zavarivanje. Svi koji uspešno završe testiranje, šestonedeljnu obuku će pohađati u Trening centru Tehničke škole “Rade Metalac” u Leskovcu. Na kraju obuke polaznici će polagati ispit, nakon čega će dobiti međunarodno priznat atest koji izdaje Mašinski fakultet u Nišu.

Kandidatima koji žive van Leskovca će tokom trajanja obuke biti obezbeđeni i besplatan smeštaj i hrana, prenosi „nsz“.

Svi detalji u vezi sa obukom se nalaze na web sajtu: http://odskoledoposla.org/obuka-za-zavarivace-u-tehnickoj-skoli-rade-metalac-u-leskovcu/, a tu je i formular koji treba popuniti da bi se konkurisalo.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор