Kuršumlija nema novca za obuku za Leoni

Za finansiranje programa obuke za rad u fabrici Leoni, Opština Kuršumlija može da obezbedi sredstva za samo 50 nezaposlenih, zbog čega je dovedeno u pitanje otvaranje novih 200 radnih mesta kod nemačkog investitora.

Iako je Leoni u Prokuplju do sada već angažovao 90 radnika, kompanija je zainteresovana da primi još 200 novih ljudi sa teritorije Kuršumlije. Prvi krug konkursa je pokazao da među građanstvom postoji velika zainteresovanost za poslove na montažnoj liniji i sada je u toku faza testiranja i selekcije, a svi potencijalni kandidati mogu se prijaviti preko Nacionalne službe za zapošljavanje u Kuršumliji, ili direktno na prijavnici fabrike Leoni u Prokuplju.

Na teritoriji Opštine Kuršumlija nalazi se više od 2.600 nezaposlenih lica. Po programu NSZ, poznatom pod nazivom “Obuka za poznatog poslodavca”, Opština bi trebalo da finansira dvomesečnu obuku i troškove prevoza do Prokuplja i nazad za svih 200 kandidata, koji bi nakon dva meseca trabalo da zasnuju radni odnos u Leoniju. Nažalost, ovaj dogovor još uvek nije postignut, jer, kako saopštavaju iz Lonija, Opština može da obezbedi sredstva za obuku samo 50 nezaposlenih sugrađana.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор