Nemački Leoni zapošljava još 500 radnika

Nemački proizvođač kablova za automobilsku industriju, kompanija „Leoni“, nastavlja sa povećanjem proizvodnje u svojim fabrikama u Srbiji i najavljuje da će do kraja godine zaposliti još 500 novih radnika.

Kako ističu u nemačkoj kompaniji sa sedištem u Nirnbergu, u pogonima njihove fabrike u Prokuplju će, pored randika sa područja te opštine, posla biti i za radnike iz okolnih opština, pa će u saradnji sa Nacinalnom službom za zapošljavanje i kuršumlijskom opštinom, već od oktobra započeti sa prijemom prvih 200 radnika sa ovog područja.

– Osim randika u proizvodnji, primićemo i visokoobrazovani kadar. Zadovoljstvo nam je da smanjimo nezaposlenost ne samo u Prokuplju već i u širem okruženju, prvenstveno u nerazvijenim opštinama, zbg čega smo i ostvarili saradnju sa predstavnicima opštine i NSZ preko čijeg programa obuke za poznatog poslodavca ćemo zaposliti još 200 ljudi – kaže Marija Mladenović, menadžer ljudskih resursa u prokupačkoj fabrici.

Ona je objasnila da svi kandidati zaintereosvani za posao u ovoj veoma uspešnoj nemačkoj kompaniji, informacije mogu dobiti u prostorijama Nacionalne službe za zapošljavanje u Kuršumliji i Prokuplju, kao i na Leonijevoj fejsbuk i Linkend stranici.

U prokupačkom Leoniji ističu da su kao poslodavci postali poznati po zapošljavanju i usavršavaju mladih kadrova, kao i da podatak da punih devet godina posluju u ovom gradu govori sam za sebe. Nemački investitor, takođe poručuje da na ovom području planira da nastavi sa poslovanjem i ulaganjima na duže staze.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор