Nakon obuke na posao u Leoni

U novoizgrađenoj fabrici kompanije „Leoni“ u Nišu 20 mladih je svečano dobilo ugovore o radu na neodređeno vreme, a nakon uspešno završene obuke u organizaciji nemačke kompanije i niške Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

Najveći broj polaznika „Obuke na zahtev poslodavca“ poseduje višu i visoku stručnu spremu, njihovo obučavanje je trajalo 3 meseca, a realizovano je u Leonijevim fabrikama u Prokuplju i Nišu, javlja „nsz“.

– Obuka je zaista bila odlično osmišljena, tako da smo imali prilike da se upoznamo sa celokupnim procesom rada u Leoniju, a ono što je najbitnije je da smo već počeli da radimo i primenjujemo ono za šta smo se obučavali – istakao je Nemanja Đorđević, jedan od novozaposlenih radnika.

Leoni u svojim fabrikama u Srbiji proizvodi automobilske kablove za renomirane kompanije kao što su „Jaguar“, „BMW“ i „Landrover“. U sastavu su „Leoni grupe“, svetskog lidera u proizvodnji kablova i optičkih vlakana, koji zapošljava oko 80.000 radnika u 32 zemlje širom sveta.

Ukupna vrednost dosadašnjih investicija nemačkog Leonija u Srbiji iznosi negde oko 75 miliona eura, a u tri ovdašnje fabrike trenutno je zaposleno oko 6.000 radnika. Kada novoizgrađena fabrika u Nišu dostigne svoj puni kapacitet, Leoni će sa ukupnim brojem zaposlenih od blizu 8.000, biti najveći poslodavac u proizvodnom sektoru Srbije.

Niška Filijala NSZ i kompanija Leoni imaju odličnu saradnju od samog dolaska nemačkog investitora u Srbiju. Većina radnika u fabrikama u Prokuplju i Malošištu kod Niša zaposlena je uz direktno posredovanje Nacionalne službe za zapošljavanje.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор