Leoni proslavio 10 godina rada u Srbiji

Nemačka kompanija za proizvodnju automobilskih kablova Leoni juče je proslavila 10 godina poslovanja u Srbiji, nagradivši poklonima i zahvalnicama 240 svojih radnika koji su zaposleni u kompaniji još od prvog dana.

Leoni je u Srbiji razvio čvrst biznis i postao jedan od najznačajnijih inostranih poslodavaca u zemlji, sa oko 9.000 zaposlenih u fabrikama u Prokuplju, Malošištu, Nišu i Kraljevu. Od svog osnivanja u Srbiji 2009. godine, kompanija je uspostavila saradnju sa preko 500 domaćih dobavljača sa kojima je ostvaren ukupan promet od 117 miliona eura, rečeno je na obeležavanju jubileja.

– Leoni je u Srbiji društveno odgovorna kompanija koja je podržala različite projekte kako bi se pomoglo i unapredio život u lokalnim sredinama, za šta je do sada donirano oko 400.000 eura, prvenstveno za najugroženiju decu, omladinu, sport i razne kulturne manifestacije i projekte. Proteklih 10 godina bile su za nas izazov i velika nepoznanica. Zato smo danas ponosni na naš uspeh u Srbiji, a tu pre svega veliku zahvalnost dugujemo svim zaposlenim radnicima i njihovom zalaganju. Izgradili smo jednu veliku i zdravu Leoni porodicu, otvorili na hiljade radnih mesta i pomogli poboljšanju životnog standarda – istakao je Klemens Saks, jedan od direktora Leonija.

Na proslavi 10 godina od otvaranja prve fabrike Leonija u Srbiji, pored radnika, prisustvovali su i Helmunt Cender, izvršni potpresednik Divizije kablovskih sistema u Leoniju, gradonačelnici Prokuplja i Kraljeva, Aleksandar Simonović i Predrag Terzić, predstavnici grada Niša i mnogobrojni saradnici kompanije.

Nemački investitor je svoju prvu fabriku u Srbiji otvorio u Prokuplju 2009. godine, 2014. je otvorena fabrika u Malošištu, 2017. u Nišu, a u avgustu prošle godine je počela izgradnja još jedne fabrike u Kraljevu, koja će biti i najveća u okviru Leonija, ne samo u Srbiji, već i u čitavom svetu.

Nemačka kompanija Leoni u svojim fabrikama u 32 zemlje sveta zapošljava više od 95.000 radnika, a prošle godine je ostvarila ukupan prihod od 5,1 miliona eura, prenose Južnevesti.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор