Leoni stipendira i zapošljava niške studente

Nemačka kompanija „Leoni“ je potpisala ugovore o saradnji sa Univerzitetom u Nišu za stipendiranje i zapošljavanje petnaest najboljih studenata Elektronskog, Mašinskog i Ekonomskog fakulteta.

Program je namenjen studentima završne godine osnovnih ili master studija sa prosečnom ocenom većom od 8,5, osnovnim znanjem engleskog jezika i učešćem u nekom projektu. Sedam studenata Mašinskog i po četiri sa Elektronskog i Ekonomskog fakulteta će 10 meseci dobijati mesečnu novčanu naknadu od 20.000 dinara, a zatim će dvostruko duže, ukoliko budu zainteresovani, karijeru moći da nastave u jednoj od Leonijevih fabrika u Srbiji.

– Kroz ovaj vid saradnje kompanija Leoni pokušava da spoji teoriju sa praksom i naše obrazovne institucije upozna sa potrebama industrije ovog regiona – kaže za „RTS“ Aleksandra Pešić, direktorka Leonijevog proizvodnog pogona u Prokuplju.

Pored stipendiranja najboljih studenata, nemačka kompanija će i drugim visokoškolcima biti otvorena za stručnu praksu, radne posete i razne profesionalne radionice. Dekan Mašinskog fakulteta u Nišu Nenad Pavlović kaže da se nada da će naredne godine biti više upisanih studenata, s obzirom na to da Leoni njihovim diplomcima nudi posao.

– Prava saradnja je na nivou naučno istraživačkih projekata i mi kao Elektronski fakultet pregovaramo sa kompanijom Leoni da uđemo i u takvu saradnju – navodi dekan Elektronskog fakulteta u Nišu Dragan Janković.

Leoni u Srbiji posluje osam godina, a u svojim fabrikama u Nišu, Prokuplju i Malošištu kod Doljevca proizvodi delove za automobilsku industriju. Zbog novog posla sa „Mercedesom“, kompanija širi proizvodnju, pa će na proleće u Kraljevu otvoriti i svoju četvrtu fabriku u Srbiji.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор