Leoni stipendira 15 najboljih studenata iz Niša

Nemačka kompanija „Leoni“ je dodelila stipendije za 15 najboljih niških studenata, sedmoro sa Mašinskog, a po četvoro sa Elektronskog i Ekonomskog fakulteta. Njima će takođe biti omogućeno da u Leoniju obave i stručnu praksu, kao motiv da ostanu i rade u svojoj zemlji.

– Meni i mojim kolegama puno znači da stipendije dobijemo od jedne ovakve internacionalne kompanije koja iza sebe ima dugu i bogatu tradiciju i koja posluje u više od 30 zemalja sveta. To će nam omogućiti sticanje novih znanja i veština, odnosno radno iskustvo koje će doprineti našem daljem akademskom razvoju. Osim stipendije, puno mi znači i mogućnost stručne prakse nakon studija, pa i eventualnog zaposlenja u ovoj kompaniji, što bi mi obezbedilo dalji razvoj kao inženjera – kaže Milica Ličina, Leonijeva stipendiskinja sa Mašinskog fakulteta u Nišu.

Leoni je kompanija otvorena prema studentima svih fakulteta za obavljanje stručne prakse, kao i za učenike srednjih škola koji žele da upoznaju radno okruženje, ističe zamenica generalnog direktora kompanije Aleksandra Pešić.

– Naš strateški cilj jeste ulaganje u razvoj mladih i mi se nadamo da ćemo na ovaj način, pružanjem određenih finansijskih sredstava studentima, olakšati njihov period studija kako bi ih završili u roku. S druge strane naš cilj jeste i da u našoj kompaniji rade najbolji radnici, jer su oni pokretačka snaga razvoja svake kompanije, i ne samo kompanije, već i regiona u kome živimo – objasnila je Pešićeva, a prenosi „Kopernikus“.

Po rečima Dragana Jankovića, dekana Elektronskog fakulteta u Nišu, saradnja fakulteta i kompanije koja nudi stručno usavršavanje izuzetno je bitna za motivisanje srednjoškolaca za studiranje, ali i za ostanak najboljih u zemlji.

– Nadam se da će ovo potpisivanje biti veliki podstrek svim studentima da još više rade i postižu još bolje rezultate. Ovo je dokaz da njihov rad i trud nisu bili uzaludni, već da su prepoznati od jedne multinacionalne kompanije kakva je „Leoni“, u kojoj će ono što su radili moći i da verifikuju kroz stručnu praksu. Važno je što će stipendisti svoja prva stručna iskustva sticati u kompanijama u Nišu i regionu, a kasnije, ako im je to želja, otvara im se mogućnost daljeg rada na raznim istraživačkim projektima, gde će moći da pokažu svoju inovativnost – rekao je Janković.

Kompanija Leoni i Mašinski, Elektronski i Ekonomski fakulteti u Nišu su krajem prošle godine ozvaničili saradnju u okviru koje su, pored stipendiranja, predviđeni i programi stručne prakse, posete kompaniji, takmičenja u studijama slučaja, razna predavanja i radionice.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор