Hemofarm dodelio studentima stipendije

Najboljim studentima državnih fakulteta Hemofarm fondacija je dodelila stipendije za sledeću akademsku godinu, uz mogućnost da pohađaju Mentorski program i program letnje stručne prakse „Možeš i ti“.

Fondacija se ovom prilikom i oprostila od poslednje generacije svojih stipendista, koji su, zajedno sa novom grupom, prisustvovali završnom predavanju u okviru „Mentorskog programa“, koje je na temu „Atlas humanih ćelija – Google mape ljudskog organizma“ održao Nemanja Marjanović, raniji stipendista i prvi student sa ovih prostora koji je primljen na multidisciplinarni kombinovani doktorski program Univerziteta Harvard/MIT.

Uz podršku fondacije Konrad Adenauer, Hemofarm fondacija tradicionalno pomaže najboljim studentima medicinskih, farmaceutskih, tehnoloških, hemijskih i fakulteta za fizičku hemiju, koji se finansiraju iz republičkog budžeta. Novina u ovogodišnjem programu stipendiranja je učešće u letnjoj stručnoj praksi u Srbiji i Nemačkoj, koja je osmišljena kao podrška studentima u sticanju praktičnog znanja i radnog iskustva.

– Podržavamo studente koji imaju izuzetne ocene, sjajne ideje, ambicije i želju da uče i napreduju, a slabijeg su materijalnog stanja. Fondacija je do danas podržala više od 3.300 mladih širom zemlje, a za godišnje stipendije u školskoj 2018/19. izborili su se upravo studenti koji su u protekloj godini pokazali da radom i upornošću mogu da postignu velike rezultate – rekla je direktorka Hemofarm fondacije Suzana Đorđević i istakla da je četvoro stipendista iz prethodne generacije svoje karijere nastavilo u kompaniji Hemofarm.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор