Studentima dodeljene stipendije Đinđić fondacije

U rezidenciji nemačkog ambasadora u Beogradu juče su, 15. godinu za redom, mladim i perspektivnim studentima dodeljene stipendije Fondacije “Dr Zoran Đinđić”, kojoj se ove godine pridružila i Nemačka služba za akademsku razmenu (DAAD).

– Tako podrška budućim ekspertima i liderima stvara značajne nove mostove na kojima počiva blisko i pouzdano partnerstvo Nemačke i Srbije – poručio je tom prilikom nemački ambasador Aksel Ditman.

Direktorka Nemačke službe za akademsku razmenu u Beogradu Simona Hajne je objasnila da DAAD i fondaciju „Dr Zoran Đindić“ povezuju slični ciljevi, kao i da je sam Đinđić bio pravi primer kvalitetne razmene studenata, jer je i sam bio nemački student.

– Cilj programa je da se mladim, kvalifikovanim ljudima obezbedi stručno usavršavanje u najpoznatijim nemačkim kompanijama u trajanju od tri do šest meseci, kako bi kasnije to znanje i iskustvo preneli u Srbiju – rekla je Hajne, a prenosi agencija „Tanjug“.

Đinđić fondacija će ove godine na praksu u Nemačku poslati 19 srpskih studenata i mladih diplomiranih stručnjaka, a od 2004. godine do danas u programu razmene je učestvovalo više od 650 stipendista iz Srbije i regiona i 160 nemačkih kompanija.

DAAD je ove godine podelio 59 pojedinačnih stipendija, kako studentima osnovnih, tako i polaznicima master i doktorskih studija i stručnih usavršavanja. Kroz individualni program stipendiranja ova organizacija godišnje uspeva da podrži više od 500 srpskih i nemačkih studenata, zbog čega je najveća organizacija takvog tipa na svetu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор