Zeliger savetuje naše studente da što više rade!

made-in-germany-rs-mladi-lekari

Obraćajući se polaznicima 18. generacije Letnje škole ekonomije, generalni direktor “Hemofarma” Ronald Zeliger je rekao da, s obzirom na globalnu situaciju, države našeg regiona nemaju luksuz da biraju iz kog sektora će biti strani investitori, zbog čega im treba obezbediti što bolje uslove poslovanja kako bi ovde dolazili i ostajali.

On je pozitivno ocenio radni kadar, kvalifikaciju i motivaciju radnika u Srbiji i naglasio da je ovde akademsko obrazovanje na visokom nivou, da su radnici produktivni i da je velika dostupnost kvalifikovanih radnika, saopštila je kompanija Hemofarm.

– Nije bitno šta ste studirali, već šta ćete uraditi od tog obrazovanja. Ako želite da budete uspešni ključno je da ste posvećeni svom poslu. Morate biti ambiciozni, motivisani i raditi na sebi svaki dan – rekao je Zeliger govoreći na temu „Perspektiva stranih investitora i tržište rada u Srbiji“.

On je, pri tom, podsetio na nedavno upozorenje nemačke kancelarke Angele Merkel koja je primetila da se dosta zemalja susreće sa velikim brojem obrazovanih kadrova, kao i sa velikim brojem svršenih studenata koji su veoma dobri u teoriji, ali nemaju nikakvog praktičnog i radnog iskustva. Zeliger je stoga istakao da je danas u obrazovanju od ključne važnosti i operativno iskustvo. Studentima je zato dao, kako je rekao, najvredniji savet, a to je da još tokom studija konkurišu gde god im je dostupno, da rade što više praktičnog posla, a pre svega da budu otvoreni za rad na sebi tokom cele karijere, prenosi agencija “Tanjug”.

Letnju školu ekonomije pod nazivom „Kako da se borimo protiv nezaposlenosti mladih? – Opasnosti gubitka (još) jedne generacije“, organizovali su Institut ekonomskih nauka uz finansijsku podršku fondacije “Konrad Adenauer” i “Findomestic” banke. Polaznici ove škole su najbolji studenti završnih godina fakulteta društvenih nauka iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Slovenije. Kroz dijalog i brojna pitanja svi oni su pokušali da dobiju što više saveta i dođu do informacija koje im mogu biti od koristi na putu ka poslovnim uspesima.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор