U novoj fabrici Dr. Etker rade 192 radnika

made-in-germany-rs-dr-oetker

Nakon 15 godina rada u Srbiji, nemačka kompanija „Dr. Etker“ je investirala 9,5 miliona eura u izgradnju svoje prve fabrike u Šimanovcima, koja se prostire na 8.000 kvadrata, zapošljava 192 radnika, a kapaciteta je 6.000 tona robe godišnje.

U novoj fabrici se za tržišta Srbije s Kosovom, Crne Gore, Albanije i Makedonije, proizvodi 115 različitih artikala, uglavnom praškastih proizvoda brendova “Dr. Etker” i “C”, asortimana preuzetog od nekadašnjeg „Centroproizvoda“.

Predsednik Uprave Dr. Etker u Srbiji Zoran Mitić je podsetio da je ta nemačka kompanija u Srbiji 2001. godine imala samo 12 radnika, a da danas slavi ne samo 15 godina rada nego i početak jednog novog doba razvoja.

– Trudili smo se da pratimo novitete i osluškujemo potrebe potrošača, zbog čega smo ponosni na rezultate. Lidersku poziciju smo dokazali kada smo izvršili akviziciju Centroproizvoda – ističe Mitić, a prenosi „B92“.

Kristijan fon Tvikel, član Izvršnog odbora ove kompanije izrazio je veliko zadovoljstvo otvaranjem prve fabrike u Srbiji.

– Naše preduzeće uspešno posluje širom sveta, ali ipak nije uobičajeno da otvorimo ovako veliki pogon kao ovaj danas. Sa ovom fabrikom obezbedili smo sebi temelj za dalji razvoj, a iz Šimanovaca ćemo proizvode slati na druga tržišta. Želimo Mitiću da jednog dana mora da razmišlja kako da dalje širi proizvodne kapacitete – rekao je Tvikel.

Kompanija Dr. Etker je porodična kompanija sa tradicijom dugom više od 120 godina i koja širom sveta zapošljava oko 7.000 radnika. U Srbiji je 2011. godine preuzela slatki i praškasti asortiman Centroproizvoda i 123 zaposlena u tom preduzeću.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор