„Dr. Etker“ gradi fabriku u Šimanovcima

made-in-germany-rs-dr-oetker

Budući premijer Srbije Aleksandar Vučić, ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm i direktor kompanije „Dr. Etker“ (Dr. Oetker) za Srbiju Zoran Mitić, položili su kamen temeljac i tako zvanično započeli izgradnju budućeg poslovnog kompleksa ove kompanije u Šimanovcima, prenosi agencija „Tanjug“.

Tom prilikom direktor „Dr. Etker“ za Srbiju Zoran Mitić izjavio je da će to biti jedna od najsavremenijih fabrika, koja će raditi u skladu sa najvišim evropskim i „Dr. Etker“ standardima u proizvodnji prehrambenih proizvoda. Vrednost ove investicije je 9,5 miliona eura, dok će godišnji produktivni kapacitet fabrike biti 6.000 tona proizvoda „Dr Etker“ i „C brenda“. Izgradnju fabrike kompanija finansira 100 posto iz sopstvenog kapitala, a biće završena za 18 meseci, naveo je Mitić i objasnio da će se u fabrici u Šimanovcima proizvoditi praškasti asortiman.

„Dr. Etker“ je porodična firma poreklom iz Nemačke sa tradicijom poslovanja dugom više od 120 godina, a kao sestrinska kompanija na tržištu Srbije posluje od 2001. godine. Trenutno u našoj zemlji zapošljava 185 radnika, ali će se, kako je istaknuto, sa proširenjem kapaciteta, njihov broj povećavati. Vodeću poziciju u poslovanju ova kompanija održava od 2011. godine, kada je, kako je rečeno, obavljena akvizicija slatkog i praškastog asortimana „Centroproizvoda“, a sada „C brenda“ i preuzeto 123 radnika iz ove domaće kompanije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор