Nemačke firme za 14 godina u Srbiji otvorile 25.000 radnih mesta

made-in-germany-rs-srpska-i-nemacka-zastava

Otvarajući novo skladište firme „Henkel“ u Kruševcu, savetnica u Odeljenju za ekonomiju i trgovinu Ambasade Nemačke Gabrijela Beneman izjavila je da su u poslednjih 14 godina nemačke kompanije u Srbiji otvorile 25.000 radnih mesta i investirale preko 1,7 milijardi eura.

Ona je istakla i da je „Henkel“ jedna od 370 nemačkih kompanija koje posluju u Srbiji, kao i da njeno poslovanje jeste pravi primer dobre ekonomske saradnje između Srbije i Nemačke, prenosi agencija „Tanjug“.

Ovom prilikom Gabrijela Benaman izvestila je javnost i o pozitivnim rezulatima ankete koja je nedavno sprovedena među nemačkim firmama u Srbiji.

– Od nemačkih firmi koje posluju u Srbiji, 92 posto njih je potvrdilo da bi ovde ponovo investiralo. Nemačke kompanije veoma cene visokokvalifikovanu domaću radnu snagu, a Srbiju čini zanimljivom za investiranje i njen veoma povoljan geografski položaj. Takođe, vrlo je važan i pozitivan pomak koji je Srbija učinila u pogledu unapređenja investicione klime, kao i to što je započet proces pridruživanja Srbije Evropskoj uniji – rekla je Beneman.

Ona je izrazila uverenje da će i „Henkel“ od procesa pridruživanja imati koristi. Ona je navela i da je ta nemačka kompanija, koja je u Srbiji prisutna od 2002. godine, napravila veliki napredak u poslovanju, što pokazuje i otvaranje njihovog novog skladišta vrednog četiri miliona eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор