„Mercedes u Srbiji je signal za nemačke firme“

made-in-germany-rs-mercedes-logo

Saradnja „Mercedesa“ sa srpskim kompanijama dobar je signal za ostale velike nemačke firme. Ako taj posao bude uspešan, sigurno je da će i drugi krenuti za „Mercedesom“.

Uveren sam da će u Srbiju u budućnosti doći još nemačkih kompanija – izjavio je ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm u intervjuu za „Kurir“, i naglasio da je neophodno da se napravi jasna reformska agenda srpske ekonomije kako bi se ona oporavila.

Nemački ambasador Vilhelm je istakao da je Srbija dobila kandidaturu za članstvo u EU, da su pregovori o članstvu počeli i da je i „to dobar signal svima“. On očekuje da će nova vlada biti formirana vrlo brzo nakon parlamentarnih izbora, a kako kaže, za Nemačku je važno da ona nastavi sa sprovođenjem Briselskog sporazuma. Kao prioritete u radu buduće vlade, Vilhelm vidi intenziviranje dijaloga sa Prištinom i dodaje da je od izuzetnog značaja i to što je odlazeća Vlada Srbije razvila dobre odnose sa susednom Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom, Makedonijom i Crnom Gorom.

Odgovarajući na pitanje šta Srbija može da ponudi Nemačkoj, nemački ambasador je rekao da su to pre svega srpski poljoprivredni proizvodi. Kako Hajnc Vilhelm ističe u intervjuu za „Kurir“, šansa Srbije nalazi se u izvozu hrane i razvoju energetike.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор