Pomoć šalju Nemci, naša dijaspora iz Nemačke i nemačke firme u Srbiji

made-in-germany-rs-help

Srbi iz Frankfurta poslali dva kamiona hrane u Srbiju i Bosnu. Pomoć sakupljaju srpski, bosanski i hrvatski studenti iz Hajdelberga. Štutgart Vojvodini šalje pumpe za vodu, a Delegacija nemačke privrede u Srbiji prikuplja sredstva za sanaciju kuća!

Srbi iz gradića Godelau pored Frankfurta u Nemačkoj skupili su u Folklornom društvu „Dunav“ sa sedištem u Hohenhajmu dva kamiona pomoći za nastradale u poplavama koje su pogodile region Srbije i Bosne. Humanitarnu akciju organizovali su Saša Ceran, Tomi Boros i još nekoliko momaka, uz pomoć prevoznika „Radović“. Od Hohenhajma je već obezbeđen prevoz pomoći do Srbije i Bosne, prenosi „Kurir“.

Na ulicama Hajdelberga, inače jednog od nemačkih univerzitetskih centara, ujedinjeni studenti iz Srbije, Bosne i Hrvatske postavili su štandove i dele flajere kako bi što više ljudi saznalo šta se dešava u Srbiji i regionu, ali i kako bi ih podstakli da pomognu unesrećenima nakon poplava. Na ideju da pokrene akciju pomoći došla je Sanja Aleksić, a njoj su se pridružile njene kolege koje humanitarnu akciju vode preko interneta. Jučerašnji štand bio je postavljen ispred Instituta za slavistiku, a nadležni u toj akademskoj ustanovi izašli su studentima u susret i obezbedili im prostor gde će se skladištiti paketi.

Nemačka privredna zajednica mobiliše nemačke firme u Srbiji da bi se sva prikupljena sredstva upotrebila za sanaciju stanova i kuća kako bi najugroženiji mogli da se vrate u svoje domove. Humanitarnu akciju pokrenula je Delegacija nemačke privrede u Srbiji (AHK), koja je pozvala ovdašnje nemačke kompanije, članove Nemačko-srpskog privrednog udruženja (DSW), preduzeća iz Nemačke, nemačke institucije i pojedince da se priključe akciji. Reč je o humanitarnoj akciji „Solidarnost sa žrtvama poplave u Srbiji“, koju podržavajuVlada Nemačke, DSW, AHK, organizacija „Help“ i Forum Srbija-Nemačka.

Region nemačkog grada Štutgarta najavio je pomoć Vojvodini u ljudstvu i tehnici – od pumpi za vodu, do vozila, saopštio je danas Biro za informisanje Vlade Vojvodine, a prenosi agencija „Beta“. Vojvođanski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski juče je posetio Štutgart i razgovarao s tamošnjim zvaničnicima o pomoći Srbiji. Sa nemačkim zvaničnicima Bugarski je razgovarao i o saradnji dve zemlje u poljoprivredi i obrazovanju.

Pomozite i Vi!
made-in-germany-rs-crveni-krst-logo.jpg

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор