Pomoć iz Nemačke nastavlja da stiže

made-in-germany-rs-pare

Kako izveštavaju mediji u Srbiji, Nemačka Država akativno pomaže i podržava Srbiju na putu oporavka nakon katastrofalnih kiša i poplava koje su je nedavno zadesile, a nemačke firme nastavljaju sa intenzivnim prikupljanjem humanitarne pomoći i novca za najugroženije.

Nakon što su saznali za tragediju koja je zadesila poplavljene gradove u Srbiji, zaposleni u Nemačkoj kompaniji „ZF Friedrichshafen AG“, između sebe su za samo jedan dan prikupili 102.650 eura kao pomoć ugroženima. Kako kažu u ovoj kompaniji, njihovi radnici će nastaviti da prikupljaju novac za poplavljene gradove i ljude kojima je u ovom trenutku pomoć neophodna.

Kompanija „ZF Friedrichshafen AG“ iz nemačkog grada Friedrichshafena, svoje kancelarije već 12 godina ima i u Beogradu. Osnovana je 1915. godine i po veličini je na trećem mestu u Nemačkoj među dobavljačima za autoindustriju.

I nemački koncern „Kontinental“ (Continental) donirao je za žrtve poplava u Srbiji, ukupno oko 70.000 eura. Ovaj međunarodni dobavljač automobilskih delova, proizvođač guma i industrijski partner, donirao je 50.000 eura humanitarnoj organizaciji „Help“ koja organizuje prikupljanje sredstava u saradnji sa Nemačko-srpskim poslovnim udruženjem, Delegacijom nemačke privrede, Ambasadom Nemačke u Srbiji i Forumom Nemačka-Srbija.

„Kontinental“ zapošljava oko 700 radnika u Srbiji i vodi dva postrojenja, „Kolubaru Univerzal“ u Velikim Crljenima, koja proizvodi transportne trake za rudarsku industriju i „Kontitek fluid Srbiju“ u Subotici, koja proizvodi cevne sklopove za automobilsku industriju. Obe ove lokacije bile su pošteđene od direktne štete uzrokovane poplavama. Samo je u fabrici transportnih traka nestalo struje, što je dovelo do prekida proizvodnje.

Radnici i uprava postrojenja Kontitek (ContiTec) u Subotici donirali su i oko 11.000 eura srpskom Crvenom krstu, dok su dodatnih 10.000 eura namenili svojim kolegama koji su i sami bili pogođeni prirodnom katastrofom. Kako je objasnio direktor Danilo Vujošević, njihovih sedam radnika brzo su i bez birokratije primili finansijsku i materijalnu pomoć kako bi što pre mogli da obnove svoje domove.

Kao pomoć Vlade Nemačke stanovnicima Rače, koji su do nedavno bili poplavljeni, nemački ambasador u Srbiji Hajnc Vilhelm uručio je danas 20.000 litara flaširane vode. Pomoć je takođe predata preko humanitarne organizacije „Help“, koja je inače, od Vlade Nemačke dobila milion eura za urgentnu pomoć najugroženijim porodicama u Srbiji nakon poplava.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор