„Čokolend“ gradi tri nove hale i zapošljava 70 radnika

made-in-germany-rs-cokolada

Kompanija za proizvodnju čokoladnih proizvoda „Čokolend“ razvila se od proletos u veliko gradilište. Ubrzano se radi na proširenju proizvodnih pogona, dok teška mehanizacija uređuje interne saobraćajnice u fabričkom krugu.

– Naši proizvodni kapaciteti ne samo da će biti prošireni, već i obogaćeni sa tri nova programa. Gradimo tri nove hale, površine 4.000 kvadratnih metara, a investirali smo i u nove mašine, uvezene iz Nemačke. U novom prostoru već na jesen krećemo sa tri nove proizvodnje, tako da će posla biti za još sedamdesetak radnika – objašnjava Nenad Jovanović, koji je od polovine januara ove godine novi većinski vlasnik kompanije „Čokolend“.

Po njegovim rečima, aktuelni radovi ne ometaju proizvodnju, pa sa fabričkih traka u trgovine svakodnevno stižu kukuruzni tortilja čips, jedini ovakav proizvod na Balkanu, ali i kakao proizvodi,čokolada i kremovi…

Rukovodioc kontrole kvaliteta u preduzeću, Goran Jovanović, kaže da kompanija tek očekuje bolju poziciju na tržištu, s obzirom da je fabrika uz novog vlasnika dobila i novo rukovodstvo, prenose „Večernje novosti“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор