Niška i austrijska kompanija spremne za nemačko tržište

made-in-germany-rs-tagor-logo

Srpska kompanija za proizvodnju elektronskih sklopova „Tagor elektronic“ i austrijska kompanija „System Industrie Electronic Holding AG“ potpisale su u Nišu krajem prošle sedmice sporazum o strateškom partnerstvu.

– Ovaj sporazum znači udruživanje snaga dveju kompanija, nove poslove i otvaranje novih radnih mesta. Zahvaljujući saradnji sa austrijskom kompanijom stići ćemo do nemačkog tržišta koje je naš cilj još od osnovanja fabrike pre pet godina. Novi poslovi značiće još brži razvoj Tagora i uvećanje proizvodnje koja sada na godišnjem nivou ostvaruje pet miliona eura – istakao je direktor niške kompanije Goran Jovanović.

Po njegovim rečima, ideja rukovodstava dveju kompanija jeste otvaranje zajedničke „pametne“ fabrike“, odnosno fabrike u kojoj će radnici u Tagoru dizajnirati proizvod po želji kupca, a ne kao sada raditi samo uslužne poslove.

– Otvaranje „pametnih“ fabrika kompanijama omogućava upošljavanje visokokvalifikovanih radnika i mnogo stabilnije ugovore sa kupcima. Pored sadašnjih 100 radnika, u postojećem objektu možemo da uposlimo još 50 novih radnika, ali kada se budemo približili cifri od 150 zaposlenih, biće to znak da postavimo temelj novog objekta na zemljištu koje smo pre tri godine kupili od grada – najavio je Jovanović.

Predstavnik ambasade Austrije u Srbiji Andreas Haidentaler istakao je da austrija podržava saradnju kompanija dve prijateljske države. On je podsetio da je Austrija najveći investitor u Srbiji i da je 500 austrijskih kompanija u srpsku privredu do sada uložilo 2.9 milijardi eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор