Adidas gradi automatizovanu fabriku

made-in-germany-rs-adidas-logo01

Nemački gigant u proizvodnji sportske opreme, „Adidas“, planira da u toj zemlji sledeće godine otvori prvu potpuno automatizovanu fabriku obuće, kao realizaciju dela svoje strategije približavanja proizvodnje klijentima u bogatim zemljama.

Adidas je potpisao sporazum sa kompanijom „Manc“ (Manz), specijalizovanom za industrijski inženjering, kako bi u fabrici novog tipa dizajnirao i proizvodio delove za obuću po meri, pod nazivom „Spidfektori“ (Speedfactory), objavio je Manc, a prenosi agencija „Rojters“.

Prva takva Adidasova fabrika trebalo bi da bude otvorena 2016. godine u opštini Ansbah, u nemačkoj saveznoj državi Bavarskoj. Projekat nove fabrike trebalo bi da nemačkoj kompaniji omogući da smanji zaostatak za najvećim svetskim proizvođačem sportske opreme, kompanijom „Najki“, koja je poslednjih godina povećala broj svojih inovativnih proizvoda.

Nemački proizvođač sada se okreće novim tehnologijama kojima se skraćuju procesi spajanja delova obuće, kako bi ubrzao rokove isporuke proizvoda i smanjio transportne troškove, iako su se on i njegov američki konkurent Najki decenijama opredeljivali za izvoz svoje proizvodnje u azijske zemlje sa niskim troškovima.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор