Patike Adidas po meri na licu mesta

made-in-germany-rs-adidas-logo01

Nemački proizvođač sportske opreme „Adidas“ odlučio je da na licu mesta pravi patike po meri kupca, što predstavlja novi poslovni potez čiji je cilj da se pretekne glavni konkurent, američka kompanija „Najki“.

Adidas trenutno razvija koncept automatizovane proizvodnje sportske obuće direktno u prodavnici, tako da će mušterije moći da izaberu i kupe obuću po svojoj meri, navodi se u saopštenju nemačke kompanije.

– Klijenti će imati patike potpuno prilagođene svojim potrebama, koje će perfektno odgovarati njihovim stopalima i načinu kretanja. Pošto im mašine visoke tehnoligije izmere stopala, kupci će moći da naruče obuću koja će se odmah u prodavnici proizvoditi specijalno po njihovoj želji. Automat će im samo posle nekoliko minuta isporučiti gotov proizvod – objasnio je član upravnog odbora kompanije Glen Benet za list „Handelsblat“.

Prihod Adidasa je u drugom tromesečiju ove godine porastao za 15 posto na godišnjem nivou, odnosno na 3,91 miljardi eura, dok je operativni profit porastao 8 posto godišnje, na 234 miliona eura. Neto profit kompanije u drugom kvartalu je takođe veći za 1,4 posto, dostigavši nivo od 146 miliona eura.

Kompanija Adidas posebno je zadovoljna zbog postignutog rasta u odnosu na isti period prethodne godine, kada se održavalo Svetsko prvenstvo u fudbalu u Brazilu, prenosi francuski list „Tribin“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

1 Komentar
  1. Ima li neka vest dokle se stiglo sa ovim?

Оставите одговор