U E-reciklaži i administrativci rade u proizvodnji

made-in-germany-rs-reciklaza-elektro-uredjaja

Zaposleni u upravi i administraciji niške fabrike za reciklažu električnog i elektronskog otpada, “E-reciklaži”, jednom mesečno odlaze u pogon kako bi se pridružili kolegama u proizvodnji.

Od ukupno 175 radnika, koliko ih je u E-reciklaži, njih 25 radi u administraciji i upravi. Nesvakidašnju praksu da svi jednom mesečno rade u proizvodnji, uveli su pre tri godine, prenosi “b92”.

Jednom u toku meseca diplomirani pravnici E-reciklaže, Jovana Grujić i Igor Petrović, svoja poslovna odela zamenjuju radnim kombinezonima, kako bi umesto u kancelariji za kompjuterom, radni dan proveli u proizvodnji. Sortiranje otpada samo je jedno od zaduženja koja, kako kažu njihove kolege iz proizvodnje, pravnici uspešno obavljaju.

U fabrici, već poznatoj po dobrom poslovanju, a sada i po jedinstvenom sistemu rada, kažu da uz dobru radnu atmosferu dolaze i bolji poslovni rezultati. Da specifičan sistem rada daje i dobre rezultate, svedoče i brojke.

U ovoj godini E-reciklaža je izvezla na dalju preradu u Nemačku 30 tona freona i oko 30 tona kondenzatora, a u Holandiju 800 tona olovnog stakla. Kompanija je tokom 2014. godine reciklirala oko 10.000 tona elektronskog i električnog otpada, a kako najavljuju, u ovoj godini taj rezultat će biti premašen za 30 posto.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор