“Nopal Lux” najavljuje saradnju sa nemačkim “Vestnerom”

made-in-germany-rs-lift-05

Bačkopalanačko preduzeće “Nopal Lux”, vodeći proizvođač elektro-instalacionog materijala u Srbiji i regionu, planira da u saradnji sa nemačkom kompanijom “Vestner” pokrene proizvodnju konponenti za liftove.

Prilikom posete ovoj kompaniji, predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež je rekao da očekuje skoro rešavanje pravno-imovinskog problema koji Nopal Lux ima, što će joj omogućiti da realizuje svoje planove.

– Važno je da se omogući da ne dolazi do takvih problema koji bi narušili poslovne planove i otvaranje novih radnih mesta. Privredna komora Srbije može mnogo da uradi, ali je važno da imamo partnere u vladi i resornom ministarstvu – naglasio je Čadež, a prenosi agencija “Tanjug”.

Đura Jakovljev, vlasnik i generalni direktor kompanije iz Bačke Palanke, kaže da bi saradnja sa firmom “Vestner”, koja je najveća nemačka kompanija u proizvodnji liftova i pokretnih stepenica, omogućilo otvaranje novih 80 do 90 radnih mesta. On je istakao da je Nopal lux pretežno orijentisan na izvoz, da skoro polovinu svojih proizvoda izvozi u zemlje regiona, ali i u Evropsku uniju (EU), kao i da se u narednom periodu planira izvoz i na rusko tržište.

– Od nekada ne baš uspešnog društvenog preduzeća kompaniju je preuzela porodica Jakovljev, koja je obnovila proizvodnju, unela nove tehnologije i uspela da napravi proizvod koji je konkurentan istim proizvodima u mnogim zemljama Evrope, a pri tom je jeftiniji i dobrog kvaliteta – naglasio je Čadež.

Proizvodni program ove kompanije, između ostalog, obuhvata sijalična grla, razvodne kutije, kućna zvona, sklopke i priključnice za ugradnju u zid, a godišnja proizvodnja meri se sa više od 300 artikala i pet miliona jedinica.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор