Simens otvara istraživačke centre u Kini i Nemačkoj

made-in-germany-rs-siemens-minhen

Nemački elektronski gigant, kompanija „Simens“, najavljuje da će u 2016. godini otvoriti svoje nove istraživačke centre u Kini i Nemačkoj, kao i da će u narednoj godini povećati investicije u sektor istraživanja i razvoja na oko 5 milijardi eura.

“U 2016. godini Simens će investirati oko 4,8 milijardi eura u istraživanja i razvoj, što je za oko 300 miliona eura više u odnosu na prošlu poslovnu godinu”, navodi se u saopštenju nemačke kompanije, i ističe da su ulaganja u tom sektoru povećana od 2014. godine za 20 procenata, prenosi agencija „Frans pres“.

Pored toga, Simens će osnovati i svoj novi istraživački centar u kampusu Tehnološkog univerziteta u Minhenu, koji će se fokusirati na sve, od IT sektora, do autonomnih sistema.
Kompanija će, takođe, u sledećoj godini formirati i novi inovativni centar u Kini, gde će raditi više od 300 istraživača.

Za Simens Kina predstavlja ključno tržište, pa je plan za izgradnju novog istraživačkog centra signal da nemačku kompaniju nije omelo usporavanje privrednog rasta Kine, ocenjuje francuska novinska agencija.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор