Četvrt veka Hemofarma u Dubovcu

Farmaceutska kompanija Hemofarm obeležila je 25 godina uspešnog rada fabrike za proizvodnju antibiotika u Dubovcu kod Kovina, iz koje se više od polovine proizvodnje plasira na inostrano tržište.

– Naši zaposleni poštuju visoke zahteve industrije i ispunjavaju sve neophodne kriterijume za kvalitetan rad. To prepoznaje i međunarodna zajednica, te više od polovine proizvodnje iz pogona antibiotika plasiramo na inostrano tržište – istakao je generalni direktor kompanije Ronald Zeliger i dodao da, pored zemalja Zapadnog Balkana, Hemofarm više od 50 posto svojih lekova izvozi na rusko tržište.

On je objasnio da je pre četvrt veka, kada je pokrenuta proizvodnja antibiotika u Dubovcu, Hemofarm prvo pravio samo kapsule, a da danas ove lekove proizvodi i u film tabletama i suvom sirupu. Kako kaže, ovaj jubilej je dobra prilika da kompanija sumira rezultate iz prethodnih godina i zahvali se svojim zaposlenima.

– Antibiotici i danas čine prvu liniju odbrane zdravlja organizma protiv bakterijskih infekcija, zbog čega su jedno od najznačajnijih otkrića medicine 20. veka. Imajući u vidu njihovu veliku efikasnost, u savremenoj medicini antibiotici su jedna od najvažnijih grupa lekova, koja je produžila život ogromnom broju ljudi na našoj planeti, a pojedine opake bolesti učinila potpuno izlečivim – poručio je Zeliger.

„Kao industrija koja je ključna za očuvanje zdravlja ljudi, primarni zadatak Hemofarma ostaje da i dalje prati najviše svetske standarde kvaliteta proizvodnje, a da znanje i iskustvo zaposlenih uskladi sa potrebama farmaceutskog tržišta“, kaže se u saopštenju kompanije.

Na rođendanskoj proslavi fabrike u Dubovcu zaposlenima koji tu rade od prvog dana uručene su zahvalnice za trud i posvećenost kompaniji. Inače, iz ove Hemofarmove fabrike na domaće i međunarodno tržište godišnje izađe blizu 200 miliona kapsula, 54 miliona film tableta i 7,5 miliona bočica suvog sirupa.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор