Abela farm preuzela Štadinu fabriku u Banovcima

Srpska farmaceutska kompanija Abela farm (AbelaPharm), regionalni lider u oblasti proizvodnje i distribucije dijetetskih suplemenata, preuzela je od nemačkog koncerna Štada (Stada) fabriku za proizvodnju lekova u Starim Banovcima.

Abela farm je u poslednjih godinu i po dana uložila šest miliona eura u modernizaciju postrojenja i proizvodnih procesa, kao i u nabavku mašina, opreme i licenci od renomiranih evropskih i svetskih kompanija, što planira da uradi i sa svojom novom fabrikom u Banovcima, u kojoj je trenutno zaposleno više od 100 ljudi.

“Ovo je dobra vest za Srbiju i region, posebno ako imamo u vidu da je retkost da regionalna kompanija kupuje proizvodni pogon jednog od najvećih evropskih proizvođača generičkih lekova”, navodi se u saopštenju Abele farm i dodaje da će nova fabrika povećati kapacitete kompanije i omogućiti njeno dalje širenje.

U kompaniji podsećaju da je u gradnju i opremanje fabrike lekova u Starim Banovcima uloženo četiri miliona eura i najavljuju da će je u narednom periodu dodatno modernizovati kroz adaptaciji i proširenje proizvodnog prostora i kupovinu novih mašina.

Abela farm izvozi dijetetske suplemente na tržišta zemalja Evrope, Evropske Unije i Afrike, a u saopštenju kompanije se navodi kako očekuju da će uskoro ostvariti plasman svojih proizvoda i u Aziji.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор