Nemci u Žablju grade fabriku za preradu krastavčića

Nemačka kompanija “Mamminger Konserven” danas je u Gospođincima kod Žablja započela izgradnju fabričkog pogona za preradu povrća, vrednog 2,5 miliona eura, u kome će posla biti za oko 300 radnika.

Ova nemačka kompanija bavi se preradom krastavaca koje otkupljuje od više od 200 kooperanata u Vojvodini i južnoj Srbiji, a godišnje otkupi i preradi oko 15.000 tona tog povrća. Nakon izgradnje fabrike u Gospođincima u tom pogonu će se prerađivati jedna trećina ukupne količine.

Srpski ministar poljoprivrede Branislav Nedimović se tim povodom zahvalio predstavnicima nemačke kompanije na poslovnoj odluci da investiraju u Srbiji i Vojvodini, prenosi „eKapija“.

– Ovakvi projekti dokazuju da će Srbija menjati neke tokove poljoprivrede, posebno da neće prodavati svoju robu kao jeftinu sirovinu – istakao je ministar poljoprivrede.

O značaju nove nemačke investicije u Srbiji govorili su i direktor kompanije „Mamminger Conserven- Srbija“ Oliver Ugrinaj, vlasnik komanije „Mamminger Conserven“ Franc Amer, nemački ambasador u Srbiji Aksel Ditman i predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić.

– Samo nove fabrike i nova radna mesta u svim sredinama obezbediće ravnomeran razvoj i motivisati ljude da ostanu u svojim lokalnim sredinama, i da ne razmišljaju o odlasku iz njih. To je cilj kojem je Pokrajinska vlada u potpunosti posvećena – rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i najavio otvaranje još dve nove fabrike u Subotici.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор