Nemci grade „pivovod“ za muzički festival

Organizatori muzičkog „Vaken festivala“ na severu Nemačke rešili su problem dopremanja ogromnih količina piva za posetioce, tako što će izgraditi veliki „pivovod“, prenosi „Dojče vele“ (Deutsche Welle).

Prema očekivanjima, svaki posetilac ovog festivala trebalo bi da popije u proseku 5,1 litar piva dnevno, zbog čega je odlučeno da bi najbolje bilo da pivo stiže cevovodom dužine 7 kilometara, koji će biti postavljen 80 centimetara ispod zemlje.

Kapacitet „pivovoda“ obezbediće veću brzinu i efikasnost točenja piva, sa tempom istovremenog punjenja šest krigli za šest sekundi, što bi trebalo da bude sasvim dovoljno da se namire potrebe 75.000 posetilaca, koje će od 3. do 5. avgusta zabavljati 150 bendova.

Pored toga, postavljanjem cevovoda za dopremanje piva isključiće se pristup kamionima za isporuku, pa da ni livada na kojoj se festival održava neće biti razrovana. Da organizatori vode računa o posetiocima pokazuje i njihov trud na popravci sistema drenaže na livadi, koji, kako kažu, nisu baš previše popravili, kako bi ipak ostalo dovoljno blata.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор