Bezbednost prioritet ovogodišnjeg Oktoberfesta

made-in-germany-rs-oktober-fest

U Minhenu u subotu počinje tradicionalni i najveći svetski festival piva „Oktoberfest“, tokom čijeg održavanja će bezbednosne mere biti na najvišem nivou, usled povećanog straha od terorističkih napada, poručuju gradske vlasti.

– Svaki posetilac može da se oseća sigurno na Oktoberfestu. Bezbednost će garantovati više policajaca, više video kamera i redara, a sprovodiće se i intenzivnije kontrole na Terezinoj livadi koja će prvi put ove godine biti ograđena. Pored toga, u taj prostor posetioci neće moći da unose rančeve i torbe – izjavio je zamenik načelnika policije Verner Fajler i pri tom istakao da ne postoji nikakva konkretna opasnost.

Kako prenose nemački mediji, na Oktoberfestu ove godine će biti angažovano 600 policajaca, stotinak više nego prethodnih godina. Umesto dosadašnjih 19, događaj će snimati 29 nadzornih kamera, a sam grad će angažovati 450 pripadnika redarske službe, 200 više u odnosu na ranije.

Pretpostavlja se da će ovogodišnji festival piva Oktobefest, koji počinje u subotu, a traje do 3. oktobra, posetiti oko šest miliona ljudi, koliko ih u Minhen pristigne svake godine u ovo vreme.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор