Nemci grade fabriku za preradu voća u Beloljinu

made-in-germany-rs-eu-voce-jagode-maline

U selu Beloljin kod Prokuplja pripremni radovi privode se kraju i gotovo je sve spremno za početak gradnje nove fabrike za preradu voća, prenose „Topličke vesti“.

Opština Prokuplje i nemačka firma registrovana u Srbiji „Topas prodakšn“ potpisali su sredinom januara ugovor o izgradnji fabrike za preradu voća u ovom selu. Investiciju u vrednosti od pet miliona eura finansiraće Nemci, a planirano je da se sa izgradnjom počne do kraja ovog meseca.

-Nemačka firma planira da izgradi hladnjaču, sušaru, fabriku sokova i voćnog pirea, kao i da zaposli u svojoj fabrici oko 100 radnika. Opština se obavezala da će obezbediti zemljište na površini od oko četiri hektara u selu Beloljin, dok će investitor izgraditi proizvodne i prerađivačke pogone – objasnio je Miroljub Paunović, predsednik Opštine Prokuplje.

On je istakao da će Opština Prokuplje izgradnjom ove fabrike dobiti ne samo 100 novih radnih mesta, već i da će srpske firme i stručnjaci raditi na izradi projektne dokumentacije. Paunović je dodao da postoji i mogućnost da građevinske radove izvode firme iz Prokuplja.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор