Nemci strateški partneri kompanije „Sunoko“

made-in-germany-rs-secer

Srpska kompanija „MK Group“ potpisala je predugovor o strateškom partnerstvu sa kompanijom „Agrana“ AG iz Austrije, koja je u sastavu najvećeg proizvođača šećera u Evropi, nemačkog „Suedzuckera“ AG.

U saopštenju MK Grupe se navodi da će sledeće godine u industriji šećera Evropske Unije biti ukinute kvote, što će dovesti do toga da samo najproduktivniji evropski proizvođači zadrže perspektivu.

„Zbog toga kompanija Sunoko, članica MK Group, vidi svoju budućnost sa najvećim proizvođačem u Evropi. Od novog partnerstva korist će imati i proizvođači šećerne repe u Srbiji, jer će biti doneto najnovije znanje koje će omogućiti podizanje prinosa naših proizvođača, ali i omogućiti održivost i izvesnu budućnost srpskim proizvođačima šečerne repe. Osim toga Sunoko će u srpskim fabrikama šećera povećati proizvodnju i izvoz“, navodi se u saopštenju domaće kompanije.

U jugoistočnoj Evropi kompanija Sunoko je vodeći proizvođač šećera, koji svoje šećerane ima u Vrbasu, Pećincima i Kovačici, sa godišnjom proizvodnjom od oko 300.000 tona. Austrijska kompanija Agrana regionalni je lider u proizvodnji šećera, a pored Austrije, posluje i u Bosni i Hercegovini, Rumuniji, Slovačkoj, Češkoj i Mađarskoj.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор