Gospođinci dobijaju fabriku za preradu povrća

U Gospođincima će do jula ove godine preduzeće „Agroprodukt Srb“ pustiti u rad deo fabrike za preradu povrća, a do polovine naredne godine počeće da radi i njihov pogon za preradu i pakovanje finalnih proizvoda.

Firma iz Nemačke u kojoj se prerađuje povrće iz Srbije, rešila je da investira u izgradnju fabrike u Gospođincima, tako da sirovina ugovorena sa dobavljačem iz Srbije više neće morati da se šalje na preradu u Nemačku, prenosi „RTV“.

Kompanija Agroprodukt Srb sarađuje sa oko 1.500 kooperanata širom Srbije, a zbog nove investicije planira da tu saradnju dodatno proširi. Po rečima Siniše Mutića, rukovodioca kompanije Agroprodukt Srb, koja je i nosilac ovog čitavog projekta, u fabrici će se za početak raditi kalibracija krastavaca, a već od jeseni će se započeti i sa njihovom preradom.

– Vrednost investicije je oko 5 miliona eura, početni kapacitet prerade je 4.000 tona, a u fabrici će biti zaposleno oko 300 radnika. Prvo ćemo započeti sa preradom krastavaca, da bismo kasnije posao proširili i na papriku, kupus i druge povrtarske kulture – objasnio je Mutić.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор