Niš uređuje radnu zonu za nemački Leoni

Gradski čelnici Niša najavljuju početak izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže u radnoj zoni Donje Međurovo, gde se trenutno gradi nova fabrika nemačkog „Leonija“, a vrednost te investicije iznosiće 64 miliona dinara.

– Ministarstvo privrede će sa oko 31 milion dinara finansirati izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, a grad Niš će učestvovati sa skoro 34 miliona. Mreže će biti izgrađene na čitavom prostoru radne zone Donje Međurovo, odnosno na 53,3 hektara, a ne samo na površini od 8 hektara na kojoj Leoni gradi pogon – objasnio je Ivan Petković iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, a prenosi agencija „Beta“.

Član Gradskog veća Mihajlo Zdravković kaže da u industrijskoj zoni na ulazu u grad Leoni gradi pogon od 6.000 kvadrata, u kojem će posao naći oko 600 novih radnika. Po njegovim rečima, planirano je da čitava fabrika, površine 28.000 kvadratnih metara, bude završena do početka naredne godine, a da do oktobra 2019. u njoj bude zaposleno ukupno 2.200 ljudi.

Leoni će u novoj fabrici proizvoditi kablovske setove i električne sklopove za automobilsku industriju, a prema prvobitnim najavama, nemačka kompanija bi proizvodnju u novom pogonu u Nišu trebalo da pokrene već tokom predstojećeg leta.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор