Počela izgradnja idustrijske zone u Ćupriji

made-in-germany-rs-gradjevina

U Ćupriji je počela izgradnja Industrijske zone „Minel“, koja će se prostirati na površini od 16 hektara, a u čiju infrastrukturu je planirano da bude uloženo više od 65 miliona dinara.

Projektom infrastrukturnog opremanja industrijske zone, koja se nalazi između regionalnog puta Ćuprija-Paraćin i Koridora 10, biće obuhvaćena izgradnja saobraćajnice, vodovoda i fekalne i atmosferske kanalizacije.

Izgradnja industrijske zone u Ćurpiji deo je programa Ministarstva privrede za podršku unapređenju privrednog ambijenta lokalnih samouprava u cilju privlačenja investicija i otvaranja novih radnih mesta. Za realizaciju tog programa budžetom Republike Srbije za 2015. godinu opredeljeno je više od 166 miliona dinara. U finansiranju projekata Ministarstvo učestvuje do 50 procenata njegove vrednosti, dok će preostala sredstva obezbediti lokalna samouprava.

– Ministarstvo privrede će za izgradnju industrijske zone u Ćupriji izdvojiti 39 miliona, a Opština Ćuprija oko 26 miliona dinara. Očekujem da ćemo se ponovo videti za 120 dana, koliki je rok za završetak radova – izjavio je državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović.

Predsednik Opštine Ćuprija Ninoslav Erić istakao je da je već potpisan ugovor sa nemačkom kompanijom „Trak lajt“ o izgradnji fabrike za proizvodnju rasvete za automobilsku industriju, koja će svoju investiciju realizovati na četiri hektara zemljišta, dok će preostalih 12 hektara industrijske zone biti ponuđeno drugim investitorima.

– Ovaj projekat je značajan za celo Pomoravlje, jer u krugu od 15 kilometara imamo 30.000 nezaposlenih ljudi – rekao je Erić i objasnio da se nemački „Trak lajt“ obavezao da do 2017. godine realizuje projekat i zaposli 500 radnika u svojoj fabrici u Ćupriji, kao i da u drugoj fazi otvori još 500 radnih mesta.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор