„Trak lajt“ stiže u Ćupriju za 3 meseca

made-in-germany-rs-truck-lite

Nemačka kompanija „Trak lajt“ za proizvodnju automobilske rasvete, treba da do marta iduće godine dobije dozvolu za izgradnju svoje fabrike u Ćupriji.

Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić kaže da je rok za završetak fabrike kraj 2015. godine. On je za agenciju „Beta“ izjavio da je ova nemačka investicija od velikog značaja za Ćupriju, jer će u novoj „Trak lajt“ fabrici posao naći oko 1.000 radnika.

– U prvoj fazi biće zaposleno 500 radnika, a Vlada Srbije se ugovorom obavezala da će subvencionisati ta radna mesta. U drugoj fazi, kada proizvodnja bude zaživela, očekuje se otvaranje još 500 radnih mesta – rekao je Erić i istakao da je ugovor o izgradnji fabrike juče potpisan sa Svenom Milhauzenom, direktorom „Trak lajta“.

Po njegovim rečima, prvi radnici će biti angažovani i pre početka rada fabrike, a konkurs je već raspisan za zapošljavanje četiri tehničara, koji će ići na trogodišnje usavršavanje u Nemačku, a potom se vratiti u Ćupriju. Kako navodi, aktuelan je i konkurs za zapošljavanje pet menadžera za ljudske resurse i projekte.

Izgradnja fabrike nemačkog „Trak lajta“ prva je inostrana investicija u Ćupriji posle celog veka. Pored toga što će 1.000 radnika dobiti posao, izgradnja ove fabrike znači i početak razvoja gradske industrijske zone koju Ćuprija nije imala u poslednjih 20 godina.

– Upravo smo završili postupak javne nabavke za saobraćajnicu oko Industrijske zone. Ostalo nam je još 12 hektara zemljišta namenjenog za potrebe industrije, koje ćemo uz najbolje uslove za poslovno ulaganje, ponuditi potencijalnim investitorima – izjavio je predsednik opštine Ćuprija.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор