Trak-lajt obučava pripravnike za fabriku u Ćupriji

made-in-germany-rs-auto-farovi

Nemačka kompanija „Trak-lajt Jurop“ organizovala je u Beogradu u prostorijama Delegacije nemačke privrede u Srbiji radionicu za svoje pripravnike koji će raditi u budućoj fabrici u Ćupriji.

Trak-lajt Jurop je jedna od vodećih svetskih kompanija u proizvodnji opreme za osvetljenje u auto-moto industriji, a najvažniji kupci njihovih proizvoda su automobilski giganti poput „Folksvagena“, „Dajmlera“, „Škode“ i „BMW-a“. Ova kompanija planira da u izgradnju svog pogona u Ćupriji investira oko 11 miliona eura i zaposli 500 radnika.

Obuka pripravnika organizovana je u sklopu sveobuhvatnog programa pripreme za njihovo tri i po godišnje stručno usavršavanje koje će početi sredinom avgusta u Ajzenahu u Nemačkoj. Projekat stručnog usavršavanja ima modalni karakter, zanimljiv je i za druge nemačke kompanije, a podržavaju ga regionalne industrije i trgovinske komore (IHK) iz grada Erfurt u Nemačkoj. Ključni faktor uspeha za ovu investiciju je dostupnost i obučenost profesionalnog kadra, saopšteno je iz ove kompanije.

Da bi se pripremio za budući projekat i pronašao kadrove za upravljanje visoko-sofisticiranim mašinama, Trak-lajt je u proteklih šest meseci u sedištu kompanije u Ajzenahu spremao četiri mlade osobe za pripravničku obuku iz oblasti mehatronike. Kompanija je za njih do sada organizovala nekoliko radionica i intenzivni petomesečni kurs nemačkog jezika u „Gete institutu“ u Beogradu. Njihovo usavršavanje iz oblasti senzorike, pneumatike, IT, hidraulike, robotike i drugih opštih oblasti će biti nastavljeno u Nemačkoj, prenosi agencija „Tanjug“.

U saopštenju kompanije se precizira da će pripravnici raditi u Trak-ljat Jurop fabrici i da će ih obučavati lični treneri iz oblasti automobilske industrije za rad na visoko-tehnološkim mašinama. Posle perioda od tri i po godine, ova četiri kandidata će primiti „IHK“ sertifikate, koje dobro prihvataju kompanije iz nemačke industrije širom sveta. Pripravnici će svoje karijere započeti u novoj Trak-lajt fabrici u Ćupriji.

Kompanija Trak-lajt Jurop GmBh je članica Nemačke privredne komore, kao i Nemačko-srpskog privrednog udruženja.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор