Nemačka uvrstila video trke u motosportove

U poslednjih nekoliko godina sve više zemalja zakonaskim regulativama zvanično priznaje esportove, stavljajući ih u rang istih prava i obaveza kao i kod ostalih realnih sportova.

Sada se po prvi put jedan specifičan žanr kompjuterskih igrica, simulacije auto-trka, svrstava u podgrupu sportova. Na taj način, ovoj relativno mladoj takmičarskoj oblasti se omogućava da se bolje i kvalitetnije organizuje i ostvari kroz zvanične državne i zakonom regulisane kanale, prenosi “Rur”.

Naime, nemački Auto-moto Savez, koji je telo pri vladi Nemačke, izdalo je saopštenje za javnost u kojem se navodi da će profesionalci koji se bave trkačim igrama od sada moći da se registruju i imaju iste benificije i obaveze kao i “regularni” trkači.

Kompjuterske simulacije moto-trka već se uveliko koriste u mnogim oblastima kao odlično sredstvo za trening i pripremu za prave trke, pa se ovakva odluka čini kao sasvim prirodna. Sem toga, Formula 1 je već dobila svoj zvanični elektronski trkački pandan u kome učestvuju i mnoge ekipe iz realne Fomule.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор