„Opel“ priprema novu „astru“ za trke

made-in-germany-rs-opel-logo

Sportska divizija nemačkog proizvođača automobila “Opel“ razvija turistički trkački automobil baziran na novoj „astri“, koji će ovog septembra svoju svetsku premijeru doživeti na Salonu automobila u Frankfurtu (IAA).

Iz kompanije je saopšteno da će trkački model potpuno biti usklađen sa aktuelnom regulativom TCR serije za nacionalne i internacionalne trke kupaca. Dvolitarski turbo motori ovakvih vozila raspolažu sa 330 ks i maksimalnim obrtnim momentom od 410 Nm.

TCR serija, inaugurisana 2015. godine, bazirana je na konceptu koji počiva na nacionalnim šampionatima, kontinentalnim šampionatima i međunarodnoj TCR seriji. Sva tri nivoa takmičenja imaju potpuno istu tehničku regulativu, kako bi TCR trkački automobili mogli da se koriste širom sveta, bez bilo kakvih tehničkih modifikacija.

– Trke turističkih automobila oduvek su bile važan sektor kojim se „Opel“ bavi. Filozofija nove TCR serije u potpunosti odgovara našoj ideji trka u kojima učestvuju naši kupci. Mi želimo da ambicioznim privatnim timovima omogućimo platformu za uzbudljivo takmičenje, po razumnim cenama – objašnjava direktorka marketinga „Opel grupe“ Tina Miler (Tina Müller).

„Opel Astra TCR“ je još uvek u fazi razvoja, tako da će njegove tehničke specifikacije biti naknadno objavljene. Testiranje novog sportskog turističkog automobila za kupce počeće od oktobra.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор