SAP pojačava svoje prisustvo u Srbiji

Nemački IT gigant „SAP“ kupio je „Kalidus softver“, jednu od najpoznatijih kompanija za pravljenje softverskih proizovda za odnose sa korisnicima, čime je pojačao svoje prisustvo u Srbiji, istakao je direktor SAP servisa za Jugositočnu Evropu Dušan Radošević.

On je najavio da u narednom periodu SAP planira da poveća svoje investicije u Srbiji, ukoliko se stvore uslovi za otvaranje of šor centara, u kojima bi moglo biti posla za više stotina radnika.

– Ovo je samo jedna od investicija SAP-a, koji svoje of šor centre osniva stalno po čitavom svetu. Nadam se da će se uz politiku koju Vlada Srbije sprovodi stvoriti uslovi da se i ovde naprave takvi centri sa više stotina zaposlenih. SAP može da donese Srbiji znanje i tehnologije, kao i nova radna mesta – rekao je Radošević.

Nemačka kompanija SAP sa sedištem u Valdorfu, najvećih je evropska softverska kompanija i treća po veličini u svetu, posle „Majkrosofta“ „IBM-a“, a u Srbiji je prisutna od od 2006. godine. Kompanija Kalidus softver posluje na 11 lokacija u svetu, od kojih su dve u Evropi, a jedna od njih u Srbiji.

Po rečima potpredsednika Nemačko-srpske privredne komore Bojana Predojevića, očekuje se da će trgovinska razmena Srbije i Nemačke, koja je u 2017. iznosila 4,4 milijarde eura, u 2018. dostići nivo od 5 milijardi eura, čemu će doprineti i dolazak novih investitora, kao što je „CTF“ koji je najavio da će u Pančevu otvoriti fabriku i zaposliti 1.000 ljudi.

– U Srbiji posluje oko 400 nemačkih firmi koje zapošljavaju više od 40.000 ljudi, a procenjuje se da će do kraja 2018. zapošljavati oko 50.000 ljudi – istakao je Predojević.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор