Najveća racija u Nemačkoj ikada

Zbog trgovine ljudima i prinudne prostitucije, nemačka Savezna policija je jutros sprovela najveću raciju u svojoj novijoj istoriji, u kojoj je učestvovalo 1.500 policajaca i pripadnika specijalne jedinice GSG9.

„Dojče vele“ navodi da su „u najvećoj raciji u novijoj istoriji“, koja je krenula u šest ujutru širom Nemačke, pretražena 63 bordela i stana, pri čemu je od 17 osumnjičenih Nemaca i Tajlanđana, slobode lišeno njih sedmoro.

Meta racije bila je organizovana grupa sastavljena od 17 ljudi iz Nemačke i Tajlanda, koja se sumnjiči za trgovinu ljudima i prinudu žena i muškaraca na prostituciju. Među žrtvama su i muškarci, takozvani „lejdibojs“, koji su pomoću falsifikovanih šengenskih viza dovođeni sa Tajlanda u Nemačku.

Prema navodima DW-a, „lejdibojsi“ su rotirani po javnim kućama u 12 nemačkih pokrajina, a o njihovom uzrastu za sada ništa nije poznato. Oni su celu svoju zaradu bili prinuđeni da predaju šefovima organizovane kriminalne grupe, navodno zbog otplate naknade krijumčarima u iznosu od 16.000 do čak 30.000 eura.

Istraga slučaja je trajala punih godinu dana, a centar dešavanja bio je u najvećoj nemačkoj pokrajini Severnoj Rajni-Vestfaliji. Policija veruje da su osumnjičeni na ovaj način pribavili sebi milionske sume.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор