Galenika uvela najsavremeniji SAP softver

Srpska farmaceutska kompanija Galenika prva je u regionu centralne i istočne Evrope koja će svoje poslovne procese voditi u SAP S4HANA Cloud-u, najnovijem Enterprise Resource Planning (ERP) rešenju nemačke kompanije SAP.

Digitalizacija kompletnog poslovanja Galenike obuhvatila je module kao što su računovodstvo, kontroling, prodaja i distribucija, upravljanje materijalima, planiranje i izvršenje proizvodnje. Priprema i implementacija projekta su trajali devet meseci, a srpska kompanija je ovo inovativno softversko rešenje za efikasno upravljanje svim poslovnim procesima uvela pre kompanija u razvijenim zemaljama kao što su Austrija, Mađarska, Poljska, Češka ili Slovačka.

Glavna komparativna prednost SAP S4HANA softvera u odnosu na prethodne leži u inovaciji koja omogućava da se podaci iz svih sfera kompanijskog poslovanja nađu na cloudu, što uz povećanu bezbednost, bitno ubrzava ukupne poslovne procese. Pored toga, ovo rešenje u cloudu omogućava brži povrat uloženih sredstava, povoljniju infrastrukturu, povećanu agilnost, pametniji ERP cloud, kao i lakše i pouzdanije upravljanje poslovnim procesima.

– Želimo da brzina i posvećenost kojom su zaposleni Galenike, zajedno sa impementacionim partnerima iz beogradskog Enetel Solutions-a, sproveli ovakav projekat, budu primer i ogledalo nove Galenike koju zajedno sa našim zaposlenima želimo da izgradimo. Implementacijom SAP-a stvaramo uslove da od Galenike napravimo modernu i konkurentnu kompaniju – kaže finansijski direktor Nenad Mijailović.

Kako je istakao, implementacija SAP-a je važan korak ka formiranju kompanije koja kvalitetom proizvoda i usluga odgovora zahtevima tržišta i koja je stabilan partner zajednici u kojoj posluje. On je, pri tom, dodao da menadžment ne skriva ambicije da brend Galenike vrati na zasluženo mesto regionalonog lidera u proizvodnji farmaceutskih proizvoda.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор