Vrednost nemačke onlajn banke skočila na 3,5 mlrd. $

Nemačka onlajn banka N26, u kojoj kažu da profitabilnost ne vide kao svoju „osnovnu metriku“, prikupila je od svojih investitora još 170 miliona dolara, čime je povećala svoju vrednost na 3,5 milijardi dolara.

Prema rečima suosnivača banke, Makimiliana Taienthala, knjigovodstvena vrednost N26 je pre prikupljanja sredstava iznosila oko 300 miliona dolara. Akcija prikupljanja je bila usmerena na kineski Tencent, singapurski suvereni fond GIC, Valar Ventures i Allianz Ks u Peteru Thielu, što je najvrednijem fintechu u Evropi omogućilo da za samo šest meseci poveća svoju tržišnu vrednost za 800 miliona dolara.

Nemačka onlajn banka je u Velikoj Britaniji privukla više od 200.000 klijenata, preko lansiranja bankovnih računa i usluga plaćanja, zabeleživši u oktobru oko 1.000 novih klijenata na dan, dok je u Sjedinjenim Američkim Državama lista čekanja za tekući račun privukla više od 100.000 klijenata, prenosi bankar.me.

Cilj nemačke kompanije je, kako kažu u banci, da privuče, „milione i milione“ američkih korisnika i udvostruči broj zaposlenih u SAD na ukupno 100 do kraja ove godine. Inače, N26 trenutno zapošljava ukupno 1.300 ljudi širom sveta.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор