Vrednost bitkoina blizu 8.000 dolara

Vrednost bitkoina se za vikend ponovo našla na rekordnom nivou od gotovo 8.000 dolara, podstaknuta spekulacijama da će se nadogradnja softvera “Segwit2x” nastaviti kao što je bilo i planirano.

Bitkoin je u petak na luksemburškoj berzi “Bitstamp” dostigao rekordnih 7.997 dolara, da bi nešto kasnije njegova vrednost spala na 7.863 dolara, prenosi agencija “Rojters”.

Pre skoka vrednosti ove kriptovalute, na internet portalu najveće kompanije za trgovinu bitkoinom, “Coinbase”, koja posluje u 32 zemlje sveta, pojavilo se saopštenje u kojem se kaže da se „očekuje da će se nadogradnja softvera Bitcoin Segwit2x realizovati u narednih šest sati“.

Nadogradnja tog softvera omogućila bi brže transakcije i novo cepanje virtuelne valute, što znači da bi kreiranjem kloniranog bitkoina, svi njegovi vlasnici teorijski postali vlasnici i nove valute.

Bitkoin je inače izuzetno kolebljiv i već duži vremenski period se nalazi pravoj „klackalici“. Njegova vrednost je krajem prošle nedelje opala na 5.555 dolara, nakon što su suspendovani planovi za nadogradnju pomenutog softvera.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор